برگزاری نشست مشترک اعضای شورای سیاستگذاری کنگره و رییس اتاق بازرگانی استان قم
در ادامه هماهنگی های لازم به منظور برگزاری چهارمین کنگره علوم و مهندسی اب و فاضلاب ایران ، روز دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱ جلسه ای با حضور اقایان دکتر تابش ریاست محترم هیئت مدیره انجمن آب و فاضلاب ایران، دکتر عالی دبیر کنگره و دکتر یاری دبیر اجرایی کنگره، با اقای خاکی رئیس اتاق بازرگانی استان قم در محل اتاق برگزار شد.
ابوالفضل خاکی ریاست اتاق بازرگانی قم گفت: در راستای ایفای نقش اقتصادی و رسالت های اجتماعی، اتاق های بازرگانی در کشور مشکلات را در همه ابعاد بررسی میکنند و فعالان اقتصادی برای رفع آنها از هیچ تلاشی دریغ نخواهد داشت. وی ضمن استقبال از برگزاری کنگره آب و فاضلاب در استان قم بیان داشت: برگزاری این همایش در شرایط کنونی بسیار مهم خواهد بود. او معتقد است در این همایش که با حضور مسئولین برگزار می شود هشدارهای لازم در خصوص کم آبی استان قم به خصوص در بخش صنعت و کشاورزی داده شود. وی وضعیت کم آبی در استان قم را به گونه ای توصیف کرد که اگر امروز اقدام جدی و اثربخشی برای تامین آب استان صورت نگیرد، صنعت استان و همچنین زمینهای زیر کشت کشاورزی همه از بین خواهند رفت.
او ادامه داد: در استان قم همواره مسئله کمبود آب، صنعت استان را با مشکلاتی روبرو ساخته است که امیدواریم این مسئله با تدابیر دولتمردان رفع شود تا خصوصاً در صنایع وابسته به آب با مشکل تعطیلی واحدهای تولیدی روبرو نشویم. وی اظهار داشت: اگرچه ورود تکنولوژی و راه اندازی سیستم های تصفیه آب پیشرفته و بازگردانی آب مصرفی به چرخه تولید توانسته مقداری از مصرف آب را کاهش دهد اما همچنان تامین آب در شهرک های صنعتی استان قم یک مسئله مهم است که انتظار میرود هر چه سریعتر تصمیمات جدی در این زمینه صورت پذیرد.
او ادامه داد پیگیری موضوع کم آبی طی سالهای گذشته توسط برخی از کشورها برای تامین آب و اجرای پروژه های بزرگ با هزینه های میلیارد دلاری در انتقال آب و برگشت آب با هدف حفظ منابع آبی موجود البته با وضعیتی به مراتب بهتر در میزان درصد آبهای زیرزمینی نسبت به کشور ما، قابل تأمل است. وی تصریح کرد: اگرچه در سالهای اخیر پروژه های استحصال آب در شهرکهای صنعتی یک اقدام مؤثر بود اما پروژههای عمرانی تعریف شده در کشور همچنان سرعت لازم برای انتقال آب دریا به داخل کشور را ندارد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ابراز امیدواری کرد برگزاری این کنگره بتواند بر تسریع پروژه های موجود در کشور و به خصوص استان اثر بخش باشد و ورود اساتید دانشگاهی در پیگیری این مسئله مهم کیفت اجرای طرح ها و همچنین ارائه به روزترین طرح های موجود در حفظ منابع آبی با سرمایه گذاری بخش خصوصی به اجرا برسد و ضمن بخشیدن جان تازهای به محیط زیست و تالاب ها، اقتصاد کشور در حوزه صنایع و به خصوص در بخش کشاورزی رشد و توسعه پیدا کند. به عقیده وی ایران میتواند به قطب صادرات همه محصولات کشاورزی در منطقه تبدیل شود.
ابوالفضل خاکی در پایان حمایت کامل اتاق بازرگانی از اجرای پروژه های مرتبط با آب در استان قم را اعلام نمود و افزود: اجرای چنین پروژه هایی ضمن حفظ منابع زیرزمینی آب در استان و احیای محیط زیست که در سالهای اخیر آسیب جدی دیده است میتواند تداوم صنعت و چرخه اقتصادی در استان را تضمین کند. یادآور میشود استان قم دارای ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در حوزه های مختلف صنایع شیمیایی، پلاستیک، سلولزی، لوازم خانگی و... است که در این بین صنایع سلولزی و فولاد از جمله صنایع آببر در استان هستند که در سال های اخیر با مشکلات زیادی برای کم آبی مواجه بودهاند. در پایان مجموعه اتاق اصناف قم ضمن حضور قوی در کنگره، اعلام امادگی برای حمایتهای لازم از کنگره را نمودند.
او همچنین در خصوص سابقه و اهمیت این موضوع با اشاره به گزارش مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران گفت: در ابتدای شروع دولت سیزدهم در این گزارش که براساس گزارش های اتاق های سراسر کشور و پیشنهادات بخش خصوصی انتشار داده شد، بر ضرورت تامین آب کشور تاکید کرده است