معرفی کشت هیدروپونیک به عنوان روشی نوین در توسعه کارآفرینی کشاورزی
کد مقاله : 1033-IWWA
نویسندگان
معصومه فیروزمند *، معصومه فراستی
دانشگاه گنبد کاووس
چکیده مقاله
تأمین مواد غذایی برای جمعیت رو به رشد کشور و لزوم رسیدن به خودکفایی در تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی ایجاب میکند، میزان تولیدات بخش کشاورزی در کشور افزایش یابد. لازمه این امر تغییر در سیستم ها و روش های کشاورزی سنتی از جمله کشت های خاکی و باز (کشت در مزرعه و باغ) و جایگزین نمودن روش های نوین و پربازده همچون کشت های هیدروپونیک می باشد. کشت هیدروپونیک با وجود نیاز به تخصص کافی و سرمایه اولیه نسبتاً بالا در مقایسه با کشت خاکی، مزایای متعددی مانند عملکرد بالا، نیاز به نیروی کار کم، عدم نیاز به رعایت تناوب کشت، کنترل علف های هرز، یکنواختی رشد گیاهان، حداقل اتلاف آب، عدم رقابت گیاهان برای آب و عناصر غذایی، امکان اعمال تأمین مواد غذایی متناسب با نیازهای گیاهان، استفاده کمتر از مواد شیمیایی و در نتیجه سالم تر بودن محصولات کشاورزی دارد. مزیت دیگر این سیستم، قابلیت اجرا و استفاده از آن در سطوح مختلف اعم از سطوح وسیع گلخانه ای به شکل تجاری و سطوح کوچک خانگی می باشد. در محیط های خانگی با استفاده از فضاهای بلااستفاده نظیر پشت بام های منازل، درون ساختمان ها، پارکینگ ها و ... نیز می توان به راحتی محصولات مورد نیاز را به صورت ارگانیک تولید نمود. با در نظر داشتن مزایای متعدد سیستم های کشت هیدروپونیک، با استفاده از این روش با بهره گیری از افراد متخصص و جوان کشور، ضمن کارآفرینی و ایجاد اشتغال، با تولید محصولات ارزشمند به توسعه اقتصاد کشور نیز می توان کمک نمود.
کلیدواژه ها
واژه های کلیدی فارسی : هیدروپونیک، آب کشت، کشاورزی، گلخانه، هدف، محصولات، گیاهان.
وضعیت: پذیرفته شده