بررسی میزان غلظت فلوراید در منابع آب شهر ساوه و اثر سیستم های نمک زدایی بر آن
کد مقاله : 1076-IWWA
نویسندگان
مختار مهدوی *1، احمدرضا یاری2، حمید رضا تشیعی3، رضا جلیل زاده ینگجه4، رضا نعمتی5
1گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی ساوه
2دانشیار گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت. مرکز تحقیقات آلاینده‌های محیطی. دانشگاه علوم پزشکی قم
3گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم پزشکی تهران، تهران،ایران.
4گروه مهندسی محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
5گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ساوه، ساوه، ایران،
چکیده مقاله
یون فلوراید در آب آشامیدنی دارای اثرات مفید و مضر، بر سلامتی انسان و محیط زیست است که بستگی به غلظت و میزان نوشیدن آن دارد.
هدف اصلی طرح بررسی میزان غلظت فلوراید در منابع آب و آب شرب نمک زدایی شده شهر ساوه می باشد. این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی در سال 1398 رو ی منابع آب زیزمینی و سطحی، شبکه توزیع، آب نمک زدایی شده توسط واحدهای نمک زدایی متمرکز و غیرمتمرکز و فاضلاب شور خروجی از واحدهای نمک زدایی انجام شده است. 63 نمونه به صورت تصادفی از نقاط مذکور در دو فصل سرد و گرم برداشته شد. آنالیز فلوراید با روش اسپکتروفتومتری توسط دستگاه DR6000 انجام شد. یافته ها نشان داد که در فصل زمستان میانگین غلظت فلوراید در چاه های مورد بررسی، آب خروجی از تصفیه خانه آب ساوه، شبکه توزیع، آب خروجی از واحد های نمک زدایی متمرکز، تصفیه آب خانگی، فاضلاب شور واحدهای متمرکز نمک زدایی و واحد های تصفیه آب خانگی به ترتیب 67/0، 64/0، 62/0، 064/0، 07/0، 23/1 و 11/1 میلی گرم در لیتر و در فصل تابستان نیز به ترتیب 79/0، 75/0، 71/0، 04/0، 07/0، 22/1و 125/1 میلی گرم در لیتر بوده است. منابع آب شهر ساوه دارای حداقل مقدار فلوراید ( 5/0 میلی گرم در لیتر ) بوده است. واحدهای نمک زدایی اثر منفی از نظر وجود فلوراید در آب تصفیه شده داشته و لازم است کمبود فلوراید در آب مصرفی شهر ساوه مورد توجه قرار بگیرد.
کلیدواژه ها
فلوراید، منابع آب، آب شرب، ساوه، نمک زدایی، تصفیه آب خانگی
وضعیت: پذیرفته شده