بررسی تأثیر روغن مصرف شده بر خواص رئولوژی رسوبات چربی، روغن و گریس (FOG) |
کد مقاله : 1106-IWWA |
نویسندگان |
میثم امیدوار1، فرشاد فرشچی تبریزی2، محمد رضا ملایری *3، محمد مهدی درودمند4 1دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران 2دانشیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران 3استاد گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران، 4دانشیار گروه شیمی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران |
چکیده مقاله |
رسوبات چربی، روغن و گریس به مواد جامد صابونی شده بر مبنای کلسیم اشاره دارد که در سیستمهای فاضلاب تشکیل می شوند. این رسوبات به دلیل ماهیت چسبنده خود، نقش مهمی در انسداد لوله های فاضلاب دارند و در نتیجه سرریز فاضلاب بهداشتی را تشدید می کنند. این پدیده به طور بالقوه خطراتی را برای سلامتی افراد و همچنین مشکلات محیط زیستی ایجاد می کند. در تحقیق حاضر، کلرید کلسیم به عنوان منبع کلسیم و همچنین دو نوع روغن مصرف شده مختلف به نام های A و B برای سنتز صابون های مورد نظر استفاده شده است. صابون ها در دو دمای مختلف (ºC25 و ºC 45) سنتز شدند که برای تمام واکنش ها، مقدار00/10 pH بود. برای تعیین اثر پارامترهای واکنش، آنالیز رئولوژی و میکروسکوپ نوری انتخاب شدند. با توجه به داده های به دست آمده، نمک های اسید چرب بر مبنای کلسیم دارای خواص ویسکوالاستیک هستند. از نتایج تصاویر میکروسکوپ نوری مشخص است که با افزایش دما اندازه ذرات با گذشت زمان کاهش می یابد. یافتههای این تحقیق همچنین نشان داد که روغن پخت و پز مصرف شده تأثیر مخربی بر ایجاد رسوبات FOG دارد. درک عمیقتر مکانیسمهای تعیین کننده که در تشکیل رسوبات فوق الذکر دخیل هستند، فرصتهای مناسبی را جهت اجرای اقدامات پیشگیرانه مناسب به منظور کاهش تشکیل رسوبات FOG و جلوگیری از سرریز فاضلاب بهداشتی را میدهد. |
کلیدواژه ها |
رسوبات چربی، روغن و گریس، رئولوژی، جامدات صابونی بر مبنای کلسیم |
وضعیت: پذیرفته شده |