ارزیابی استفاده از منابع آب شور در توسعه کشت گیاهان مختلف |
کد مقاله : 1114-IWWA |
نویسندگان |
لیلا طاهریان1، پریسان طاهریان *2، عابد دهواری3 1دانشگاه ازاد علوم تحقیقات تهران 2آب منطقه ای سیستان و بلوچستان - امور منابع آب خاش- کارشناس حفاظت رودخانه و سواحل 3آب منطقه ای سیستان و بلوچستان- امور منابع آب خاش- مدیر امور آب خاش |
چکیده مقاله |
در جهان، منابع آب شیرین در دسترس باکیفیت مطلوب، بسیار محدود هستند. در کشور ایران، هنوز استفاده مطلوب از آب به شکل یک فرهنگ جایگاه خاص خود را پیدا نکرده است. رشد روزافزون جمعیت جهان، همگام با گسترش فعالیتهای کشاورزی و صنعتی به همراه خشکسالیهای پیدرپی در اکثر کشورهای واقع در کمربند مناطق خشک در سالهای اخیر موجب شده است که تقاضا برای آب افزایش یابد و منابع آب باکیفیت مطلوب به اوج بهرهبرداری خود برسند و در نتیجه فشار بیش از اندازه به منابع وارد گردد. همچنین به دلیل قرار گرفتن ایران در ناحیه خشک و نیمهخشک و بیابانی و خشکسالیهای مداوم در سالهای اخیر با کاهش آب شدیدی مواجه شده که برای مقابله با این کاهش مجبور به استفاده از آبهای شور و لبشور و در کل آبهای نامتعارف در توسعهی منابع آب اقلیم خشک هستیم. بنابراین نیاز به بهرهبرداری بهینه و استفاده حداکثر از منابع آب با کیفیتهای گوناگون، موجب شده است تا محققین به دنبال استراتژیهای مناسب برای تأمین این نیازها باشند. در این تحقیق با استفاده از مطالعات انجام شده، تأثیر شوری بر گیاهان مختلف مورد بررسی و جمعبندی قرار گرفته است. این مطالعات شامل بررسی استفاده آب شور بر عملکرد پنبه، خربزه، کنجد، کینوا، شنبلیله، فلفل دلمه، خرما، گلرنگ و سالیکورنیا میباشند. |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی: آبیاری، توسعه کشت،خشکسالی، شوری، عملکرد |
وضعیت: پذیرفته شده |