ارزیابی کیفی منابع آب شرب شهر آران و بیدگل با استفاده از شاخص کیفیت آب (WQI) |
کد مقاله : 1115-IWWA |
نویسندگان |
منصوره صباغیان بیدگلی *، عباس زراعتکار، سید مهدی دولت آبادی، علی دهقان کاشانی، ابوالفضل بلوری، محمدمهدی موحدپور شرکت آبفای کاشان |
چکیده مقاله |
کیفیت آب از جمله مسائل مهم مرتبط با سلامتی است که در صورت عدم انطباق با استانداردها، علاوه بر ایجاد مشکلات عمده در زمینه سلامت آب، سلامت مصرفکنندگان را نیز به خطر میاندازد و اثرات جبرانناپذیری را برجای میگذارد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت کیفی منابع آب آشامیدنی شهر آران و بیدگل با استفاده از شاخص WQI میباشد. برای رسیدن به این هدف از پارامترهای BOD،TDS،pH، NO3،PO4، دما، سختیکل و فیکالکلیفرم استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایش این پارامترها به صورت میانگین دوساله محاسبه و در WQI work sheet ثبت شد و با توجه به نمودار رتبهبندی مربوط به هر پارامتر، Qvalue آن محاسبه گردید، سپس این مقدار با ضریب وزنی هر پارامتر ضرب و در ستون کل ثبت و در نهایت با جمع همه اعداد بدستآمده، شاخص کل برای هر منبع محاسبه گردید. میانگین شاخص WQI محاسبهشده برای کل منابع آب شرب شهر آران و بیدگل56/9 و در محدوده کیفیت متوسط (70-51) قرارداشت. نتایج نشان داد که میزان TDS و سختیکل، خارج از محدوده مطلوب و موثر بر افت کیفیت آب بودند. باتوجه به اینکه نتایج صرفاً مربوط به چاهها میباشد و شبکه توزیع را در بر نمیگیرد، لذا برای بهبود کیفیت آب درشبکه توزیع، آب استحصالی از منابع مورد بررسی با آب ورودی از خطانتقال آب زایندهرود در مخازن ذخیره، ترکیب و سپس وارد شبکه توزیع میگردد. باتوجه به وضعیت کیفی منابع آب آران و بیدگل، مدیریت دقیقتر این منابع از لحاظ کمی و کیفی و جلوگیری از برداشت-های بیرویه از اهمیت بالایی برخوردار است. |
کلیدواژه ها |
شاخصWQI، وضعیت کیفی، ارزیابی، مدیریت منابع آب، شهر آران و بیدگل |
وضعیت: پذیرفته شده |