مداخلات انجام شده در راستای بهبود وضعیت کلر باقیمانده آب آشامیدنی شهر مجلسی و روستاهای تحت پوشش در شش ماهه دوم سال 1399
کد مقاله : 1142-IWWA
نویسندگان
سعید برومند *
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان مبارکه - بهداشت محیط
چکیده مقاله
دسترسی به آب آشامیدنی سالم یک نیاز اساسی و از حقوق اولیه انسان هاست. رویکرد مرسوم کنترل کیفیت آب آشامیدنی که بر کنترل محصول نهایی استوار است با محدودیت هایی همراه است و نگرانی از وقوع حوادث و یا آلودگی های فیزیکی، میکروبی و شیمیایی در سامانه های تامین آب آشامیدنی و یا عدم کارکرد مناسب فرایندهای بکار رفته برای سالم سازی آب، همواره وجود دارد.گندزدایی آب، مرحلۀ بسیار مهمی در ایمنی آب آشامیدنی است و بسیاری از میکروارگانیـسم هـا رااز بین می برد. گند زدایی شیمیایی آب آشامیدنی سبب کاهش احتمال خطرآلـودگی مـی شـودامـا لزوماً سبب سلامتی قطعی آب نمی شود. نظارت بر سیستم تأمین آب آشامیدنی " ارزیابی دائم و حساس بهداشت عمومی و بررسی ایمنی و قابلیت پذیرش سیستمهای تأمین آب" می باشد. این نظارت از طریق فراهم نمودن شرایط جهت بهبود کیفیت ،کمیت، قابلیت دسترسی، جمعیت تحت پوشش، استطاعت، تداوم و پایداری سیستمهای تأمین آب (به عنوان شاخصهای سرویس دهی) در حفاظت بهداشت عمومی نقش دارد و مکمل عملکرد کنترل کیفیت تأمین کنندگان آب آشامیدنی می باشد.براساس گزارشات واصله از مرکز جامع سلامت شهر مجلسی و خانه بهداشت حوض ماهی موارد نامطلوب کلر باقیمانده در سه ماهه دوم سال 1399 به واحد بهداشت محیط شبکه مبارکه بسیار زیاد اعلام شده که بدنبال آن مکاتباتی با شرکت آب و فاضلاب شهرستان مبارکه انجام شده و دوگانه بودن متولیان امر باعث اقدام موثر و مناسب در جهت بهبود وضعیت کلر باقیمانده عملی نشده بود.
کلیدواژه ها
کلریناتور ، شهر مجلسی ، خانه بهداشت حوض ماهی ، کلر باقیمانده آب
وضعیت: پذیرفته شده