بررسی و مقایسه فناوری های غشایی مختلف جهت نمک زدایی آب شور
کد مقاله : 1241-IWWA
نویسندگان
رحیم عالی1، معصومه رحیمی2، احمد زارعی *3
1مرکز تحقیقات آلاینده های محیط زیست،گروه مهندسی بهداشت محیط ،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی قم
2دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3رشته مهندسی بهداشت محیط،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده مقاله
موضوع: تامین آب شیرین از طریق نمک زدایی آب شور از راهکارهایی است که درآن تلاش می شود املاح و مواد معدنی موجود در آن حذف شده و در نهایت قابل مصرف شرب باشد. فرایندهای غشایی ازمرسوم ترین روش ها برای شیرین سازی آب می باشد. باتوجه به برآورد هزینه و مصرف انرژی، فرایند های مناسبی هستند و کاربرد عملی گسترده ای دارند.کمبود منابع آب شیرین به دلیل افزایش جمعیت و فعالیت های صنعتی بسیار جدی شده است و افزایش مصرف آب باتوجه به کمبود آب شرب به موضوع مهمی تبدیل شده است که بر توسعه اقتصادی - اجتماعی در بسیاری از کشورها تأثیر می گذاردو نیاز به فناوری های جدید تصفیه آب را برای تامین آب سالم ایجاد کرده است.
اهداف: امروزه نمک زدایی یک راه حل رایج برای تامین آب شیرین در بسیاری از مناطق جهان است که در این مطالعه انواع فرایندهای غشایی جهت حذف نمک و شوری آب مورد بررسی قرار گرفت.
روش: دراین مقاله مروری از پایگاه های داده ای علمی (Scopus،pubmed،SID)درخصوص فرایند های غشایی سرچ به عمل آمده و مقالات مرتبط با موضوع پژوهش در دسته بندی های مختلف طبقه بندی و براساس حیطه پژوهش مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.
دستاورد: به لحاظ فنی اقتصادی روش اسمزمعکوس از بین روشهای غشایی صرفه اقتصادی دارد اما بطورکلی استفاده هم افزایی ازعملیات غشایی در حال ظهور درترکیب با فرآیندهای غشایی متداول تحت فشار، امروزه یک گزینه فناوری قابل اعتماد را نشان می دهد، اگرچه هنوز نیاز به پیشرفت مواد و روش ها ضروری است.
کلیدواژه ها
فرایندهای غشایی، نمک زدایی، اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون، تقطیر غشایی، الکترودیالیز
وضعیت: پذیرفته شده