بررسی استفاده از منعقد کننده‌ طبیعی کیتوسان برای حذف کدورت آب در فرایند انعقاد
کد مقاله : 1321-IWWA
نویسندگان
محمد یوسفی1، مهدی صدیقی2، احسان جباری *3
1شرکت آب و فاضلاب استان قم
2هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه قم
3گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم
چکیده مقاله
حذف کدورت نه تنها از جهت تولید آب زلال دارای اهمیت است، بلکه با حذف میکروارگانیسم های متصل به این ذرات، بسیاری از عوامل بیماری زا از بین می روند. پژوهش حاضر جهت امکان سنجی استفاده از منعقد کننده‌ طبیعی کیتوسان برای حذف کدورت آب در فرایند انعقاد در تصفیه خانه آی شهر قم صورت گرفته است. آزمایش های جار اصلی بر روی ترکیب پلی آلومینیوم کلراید و کیتوسان انجام شد. طراحی آزمایش ها با نرم افزار Design Expert و با روش سطح پاسخ انجام گرفت. سپس میزان ماده‌‌‌‌‌‌ی منعقد کننده، کمک منعقد کننده و pH به عنوان فاکتورهای مؤثر آزمایش در نظر گرفته و آزمایش ها بر مبنای این فاکتورها طراحی شد. بعد از انجام آزمایش و تحلیل نتایج، برای هر آزمایش مدلی ساخته شد. در مدل های ساخته شده، تاثیر قابل توجه pH در حذف کدورت مشخص گردید. همچنین استفاده از ترکیب PAC و کیتوسان در آب قم، باعث کاهش 51/4 ppm مصرف PAC شد. درصد حذف کدورت زمانی که فقط از PAC استفاده شد نسبت به حالتی که از ترکیب PAC و کیتوسان استفاده شد از 39/99% به 85/99% افزایش یافت.
کلیدواژه ها
کدورت، انعقاد، لخته سازی، منعقد کننده های طبیعی، کیتوسان، طراحی آزمایش، پلی آلومینیوم کلراید.
وضعیت: پذیرفته شده