بررسی استفاده از آب های نامتعارف پساب و آب های شور و لب شور
کد مقاله : 1337-IWWA (R1)
نویسندگان
مریم رسولی *
کارمند آب و فاضلاب منطقه سه شهر تهران با ۱۸ سال سابقه، دانش آموخته دانشگاه علمی کاربردی تهران واحد 30
چکیده مقاله
نمک‌زدایی آب‌های شور و آب دریا یکی از راه‌های مناسب برای تأمین آب شیرین می‌باشد. در این نگارش مروری کلی بر فرآیند شیرین سازی آب، و نحوه‌ی افزایش بهره‌وری آن‌ انجام می‌شود. بخش عمدهای از سطح زمین را آب فرا گرفته است.منابع آب زیادی در طبیعت وجود دارد که حدود هفتاد درصد از سطح زمین را پوشانده است. 97 %از این آب‌ها شور و بدمزه بوده و 2 %نیز به‌صورت یخ و دور از دسترس در قطب‌ها و یخچال‌های طبیعی قرارگرفته‌اند. فقط 1 %از این منابع مناسب برای آشامیدن، مصارف خانگی و کشاورزی هستند. .از آنجایی که اغلب مناطقی که نیاز به تأمین آب شیرین دارند دارای تابش خورشیدی بالایی هستند بهترین راه برای تأمین آب مورد نیاز در این مناطق استفاده از آب شیرین کن های خورشیدی است. در این مقاله شیرین سازی آب دریا با استفاد از تقطیر غشایی و بهره گیری از انرژی خورشیدی مورد بررسی قرار گرفته است.با توجه به این که کشور ایران دارای منابع عظیم آب دریایی می باشد و موقعیت جغرافیایی و تابش زیاد نور خورشید در بیشتر اوقات سال در بیشتر مناطق نتیجه می گیریم که روش تقطیر غشایی به دلیل نیاز داشتن به انرژی کمتر نسبت به دیگر روش ها و امکان بهره گیری از انرژی پاک خورشیدی روش مناسبی جهت شیرین سازی آب دریاها می باشد.
کلیدواژه ها
آب دریا، انرژی خورشیدی، نمک زدایی،تقطیر غشایی، شیرین سازی
وضعیت: پذیرفته شده