بررسی پتانسیل کاربرد آبهای شور به منظور حفظ محیط زیست و منابع آب بخش کشاورزی کشور |
کد مقاله : 1349-IWWA |
نویسندگان |
عباس شیبانیان * مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دنا |
چکیده مقاله |
چکیده با افزایش روزافزون جمعیت، تقاضا برای مصرف آب در تمام بخشهای شهری، صنعتی و کشاورزی رو به افزایش است. بنابراین بکارگیری و استفاده از آبهای با کیفیت پایین در تهیه محصولات غذایی سالم در بخش کشاورزی و جلوگیری بیشتر از آلودگی آبها امری الزامی است. با توجه به اینکه سطح وسیعی از کشور با مشکل شوری روبرو هستند و هر ساله هزاران هکتار بر مساحت این خاکها اضافه میشود، آشنائی بیشتر با مشکلات آب و خاک شور و چگونگی بهرهبرداری تحت این شرایط، مسئله مهمی میباشد. برخی از راهکارهای مدیریتی از جمله بهکارگیری راهبردهای مدیریتی همچون کنترل شوری در حد سطوح مجاز؛ تغییر شرایط برای بهبود پاسخهای گیاهی و تغییر مدیریت در جهت حفظ عملکرد در سطح مزرعه و نظایر آن در جهت کاهش خطرات ناشی از آبیاری با آب شور و بهرهبرداری از آن در جهت تولید محصولات غذایی سالم بدون آسیب به محیط زیست و جوامع موجود در آن، میتواند مؤثر واقع شود. |
کلیدواژه ها |
واژههای کلیدی: آب شور، کشاورزی پایدار، غذای سالم، مدیریت مناسب. |
وضعیت: پذیرفته شده |