بررسی پتانسیل کاربرد آب‌های شور به منظور حفظ محیط زیست و منابع آب بخش کشاورزی کشور      
کد مقاله : 1349-IWWA
نویسندگان
عباس شیبانیان *
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دنا
چکیده مقاله
  چکیده

با افزایش روزافزون جمعیت، تقاضا برای مصرف آب در تمام بخش­های شهری، صنعتی و کشاورزی رو به افزایش است. بنابراین بکارگیری و استفاده از آب­های با کیفیت پایین در تهیه محصولات غذایی سالم در بخش کشاورزی و جلوگیری بیشتر از آلودگی آب‌ها امری الزامی است. با توجه به این­که سطح وسیعی از کشور با مشکل شوری روبرو هستند و هر ساله هزاران هکتار بر مساحت این خاک‌ها اضافه می­شود، آشنائی بیشتر با مشکلات آب و خاک شور و چگونگی بهره­برداری تحت این شرایط، مسئله مهمی می‌باشد. برخی از راهکار­های مدیریتی از جمله به­کارگیری راهبرد‌های مدیریتی همچون کنترل شوری در حد سطوح مجاز؛ تغییر شرایط برای بهبود پاسخ­های گیاهی و تغییر مدیریت در جهت حفظ عملکرد در سطح مزرعه و نظایر آن در جهت کاهش خطرات ناشی از آبیاری با آب شور و بهره‌برداری از آن در جهت تولید محصولات غذایی سالم بدون آسیب به محیط زیست و جوامع موجود در آن، می­تواند مؤثر واقع شود.

 

 
کلیدواژه ها
واژه‌های کلیدی: آب شور، کشاورزی پایدار، غذای سالم، مدیریت مناسب.
وضعیت: پذیرفته شده