تصفیه و ضد عفونی آب و فاضلاب
کد مقاله : 1436-IWWA
نویسندگان
احسان صالحی *، حمیدرضا فروغی فرد، علیرضا عبدیان، رضا زنگی آبادی، محمد رضا حلاج زاده، فاطمه امیری، هاله رضوی
شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان
چکیده مقاله
ضدعفونی کردن آب آشامیدنی و آب فاضلاب میزان محافظت در برابر تماس با ارگانیسم های بیماری زا را شامل می شود که عامل ایجاد وبا، فلج اطفال، حصبه، هپاتیت و تعدادی دیگر از بیماری های باکتریایی، ویروسی و انگلی هستند. ضد عفونی کردن آب فرآیندی است که در آن درصد قابل توجهی از ارگانیسم های بیماری زا کشته یا کنترل می شوند. به دلیل آن که یک ارگانیسم بیماری زا می تواند حجم وسیعی از آب یا فاضلاب را در برگیرد، اندازه گیری اثر مواد ضد عفونی کننده اغلب با استفاده از ارگانیسم های شاخص انجام می پذیرد که در مقادیر زیاد در جایی که پاتوژن ها در آن حضور داشته باشند، وجود دارند. رایج ترین ارگانیسم شاخص کاربردی در ارزیابی آب آشامیدنی کلیفرم آن است، مگر آن که دلیلی برای تمرکز روی یک پاتوژن خاص وجود داشته باشد. شایع ترین ارگانیسم شاخص برای ارزیابی فاضلاب، کولیفرم مدفوع است. فاضلاب های خانگی در مقایسه با آب های سطحی متداول تقریبا ۱۰۰۰ برابر ارگانیسم بیشتری دارند
کلیدواژه ها
ضدعفونی، تصفیه آب و فاضلاب، تکنولوژی
وضعیت: پذیرفته شده